Tisíce migrantov dostávajú prístrešie na Kanárskych ostrovoch

Tisíce migrantov dostávajú prístrešie na Kanárskych ostrovoch

Hotel na Kanárskych ostrovoch v severozápadnej Afrike otvoril dvere migrantom hľadajúcim nový život.

Keď sa riaditeľ hotela Calvin Lucock a majiteľ reštaurácie Unn Tove Saetran lúčili s jednou z posledných skupín migrantov, ktorí sa zdržiavali v jednom z prímorských letovísk, ktoré spravujú na španielskych Kanárskych ostrovoch, britsko-nórsky pár nevedel, kedy budú mať opäť hostí. .

Spočiatku stratili svoju klientelu z oblasti cestovného ruchu kvôli pandémii koronavírusov, ale potom nastal neočakávaný vývoj.

Na súostroví, kde prichádzali desaťtisíce afrických mužov, žien a detí na základných lodiach, sa odohrávala humanitárna kríza.

Španielska vláda – ktorá sa ťažko usiluje ubytovať 23 000 ľudí, ktorí vystúpili na ostrovy v roku 2020 – uzavrela kontrakty na stovky hotelových izieb, ktoré zostali prázdne kvôli cestovným obmedzeniam spôsobeným koronavírusmi. Píše portán Von.

„Uvedomili sme si, že keď sme zatvárali dvere, stáli sme v rade ľudí,“ povedal Saetran, bývalý učiteľ, v nedávnom rozhovore pre agentúru Associated Press v Holiday Clube Puerto Calma na juhu ostrova Gran Canaria.

Niektorí z „chlapcov“, ako ich nazýva, skončili na ulici po vylúčení z prijímacích centier financovaných vládou.

Iní sa rozhodli opustiť oficiálny systém v obave z preplnených táborov a pred nútenými návratmi do krajín, z ktorých utiekli. Keď boli izby stále prázdne, Saetran povedala, že nemôže spať, pretože vie, že migranti zostanú na ulici.

Preto opäť otvorili dvere hotela, tentokrát na svoje náklady.

„Boli veľmi vystrašení, nemali kam ísť a neexistovalo žiadne iné riešenie,“ uviedol Saetran, ktorý žije na Kanárskych ostrovoch s Lucockom od 90. rokov a má dcéru španielskeho pôvodu.

0Shares
Svet