Ukrajinské ženy odmietajú žiť v islamských štvrtiach v Spojenom kráľovstve s odvolaním sa na obavy o bezpečnosť

Ukrajinské ženy odmietajú žiť v islamských štvrtiach v Spojenom kráľovstve s odvolaním sa na obavy o bezpečnosť

Ľavicová britská televízna stanica Channel 4 News sa rozprávala s niekoľkými ženami, pre ktoré bol presun do oveľa kultúrne rozmanitejších komunít náročný.

Ukázalo sa, že ukrajinskí utečenci odmietajú sponzorované ubytovacie miesta v rôznych britských mestách, pretože sa necítia bezpečne žiť v štvrtiach, kde sú obyvatelia primárne islamskí.

Vyplýva to zo správy ľavicového vysielateľa Channel 4 News, ktorá tvrdí, že pre mnohé ukrajinské ženy žijúce v mestských oblastiach, ako je Birmingham, je ťažké usadiť sa v komunitách, ktoré sú oveľa kultúrne rozmanitejšie, ako sú zvyknutí doma.

Reportérka Darshna Soni si sadla s jedným sponzorom, ktorý sa prihlásil do programu Domovy pre Ukrajinu vlády Spojeného kráľovstva, programu, v rámci ktorého majitelia domov s voľnými izbami platili britskej vláde, aby prijali ukrajinských utečencov. Sponzor, ktorý žije v prevažne moslimskej štvrti Birminghamu, povedal reportérovi Channel 4 News, ako sa jedna žena, ktorá s ňou zostala, sťažovala na to, že v tejto oblasti je „príliš veľa moslimov“.

„Boli sme dosť šokovaní, ako ťažko našla rôzne kultúry. Príliš veľa moslimov, príliš veľa ľudí s rôznymi farbami pleti,“ povedal sponzor o ukrajinskej žene, ktorá sa presťahovala do svojho domu spolu so svojím malým dieťaťom.

 

0Shares
Správy Svet Video