Vyhnite sa osudu Francúzska, varuje Le Penová Maďarov

Vyhnite sa osudu Francúzska, varuje Le Penová Maďarov

Maďarský premiér Viktor Orbán správne varoval pred nebezpečenstvom migrácie a Maďari by si mali dávať pozor, aby nepadli do rovnakej pasce ako Francúzsko, povedala Mandinerovi v rozhovore líderka Národného zhromaždenia Marine Le Penová.

“(Viktor Orbán) vôbec nepreháňa. 85 percent Francúzov chce zastaviť migráciu. Ak by som mohla dať Maďarom jednu radu: dobre sa poobzerajte po svete, čo sa teraz deje, a dávajte si pozor, aby ste sa nedostali k osudu Francúzska,“ povedala. Píše portál RMX.

Prieskum ukazuje, že drvivá väčšina Francúzov chce zastaviť imigráciu. Nedávny prieskum tiež ukázal, že väčšina Francúzov sa bojí Veľkej náhrady, ktorá predpokladá, že bieli Európania sú vysídlení prostredníctvom masovej imigrácie. Le Penová, ktorá sa uchádza o prezidentku v nadchádzajúcich národných voľbách vo Francúzsku, prisľúbila usporiadať národné referendum na tému zastavenia prisťahovalectva, ak získa úrad.

„Úloha Viktora Orbána je podstatná: rozhodujúce sú jeho myšlienky, impulz, impulzy, ktoré dal zoskupeniu. Orbán bol taký odvážny, že mohol opustiť svoju stranícku rodinu, veľkú frakciu Európskej ľudovej strany. Veľmi sa teším na spoluprácu, teším sa na urýchlenie procesu a na posilnenie hlasu suverénnych národov,“ povedala.

Le Penová tiež povedala, že jej strana sa pred niekoľkými desiatkami rokov zdala radikálna so svojou silnou protiimigračnou rétorikou, teraz sa ich názory potvrdili tým, že sa táto myšlienka presadila a stala sa mainstreamovou.

„Ak niekto spozná jav skoro, ale potvrdí sa to až neskôr, stále mal pravdu, stále bol správny. Problém imigrácie sme videli pred 20 až 30 rokmi a vyjadrili sme ho – a spätne sa ukázalo, že naše vnímanie reality bolo správne. To, čo bolo vtedy označované ako radikalizmus, sa teraz stalo uznaním mnohých národov,“ povedala Le Penová.

Keď hovoríme o rodiacej sa pravicovej koalícii, ktorej jadro tvoria maďarský Fidesz, talianska Liga a poľská PiS, Le Penová povedala, že skupina rastie dobrým tempom.

„Keď sa pozrieme na situáciu, vidíme, že spolupráca už nie je taká malá: skupina sa teraz rozrástla na významnú silu, keďže z trojitého jadra sa stala formácia siedmich alebo ôsmich strán. A medzi ďalšími malými stranami v dvoch skupinách EP sú ďalší, ktorí súhlasia s našimi cieľmi a nie sú ideologicky prekážkou, aby sa k nám pridali,“ povedala.

0Shares
Správy Svet