Otázka znie – zopakuje sa rok 2015? Tak sa to už deje

Otázka znie – zopakuje sa rok 2015? Tak sa to už deje

Aspoň takáto spomienka sa ponúka pri prezeraní fotiek a videí z Poľsko – bieloruskej hranice. „Búrka na vonkajšej hranici EÚ medzi Bieloruskom a Poľskom sa mení na skutočný hurikán,“ píše dnešný eXXpress. a. Článok pokračuje:
Bielorusko medzitým pokračuje v rozširovaní svojich letových plánov. Približne 40 rokov týždenne sa plánuje z Istanbulu, Damasku a Dubaja až do marca. Čoskoro by sa malo dať letieť na ďalších päť bieloruských letísk z Blízkeho východu. EÚ chce teraz prijať protiopatrenia. Bieloruský diktátor Alexander Lukašenko podporuje nelegálnu migráciu cez východnú hranicu s Poľskom EÚ do Nemecka. V nemeckých bezpečnostných kruhoch sa momentálne odhaduje, že v Bielorusku denne pristane okolo 800 až 1000 migrantov. Po príchode ich podporuje režim krajiny pri vstupe do EÚ. „
„Situácia na poľskej vonkajšej hranici EÚ hrozí, že sa každú chvíľu úplne vymkne spod kontroly,“ vyhrážajú sa rakúskym a nemeckým médiám. Imigranti opakovane hádžu kamene na pohraničných vojakov a násilne búrajú ploty. Vidieť to môžete na videách poľskej pohraničnej stráže. Poľský minister obrany Mariusz Blaszczak na Twitteri uviedol, že na hraniciach bude teraz nasadených 12 000 vojakov – približne o 2 000 viac než doteraz. Ostatné sily sú v pohotovosti. Jeho ministerstvo spolu s ministerstvom vnútra, ktoré je zodpovedné za políciu a pohraničnú stráž, je „pripravené brániť poľské hranice“.
Bieloruský diktátor používa migrantov ako zbraň, to znamená, že všetky médiá, ktoré o situácii píšu, sú úplne isté. Ak by Západ tak vehementne bojoval za demokraciu v Bielorusku a meral všetky rovnaké metro, táto situácia by sa vôbec nestala. Keby v roku 2015 nepozvali všetky „Syřany“, nebolo by ani druhé kolo. Riešenie pre západ? Ešte viac sankcií, dokonca aj voči všetkým leteckým spoločnostiam, ktoré „importujú“ migrantov do Bieloruska. Ak niečo nefunguje, pridáme ďalšie. Poliaci, ktorí sa najviac zapojili do predvolebného boja proti Lukašenkovi, majú teraz na starosti vonkajšiu hranicu EÚ. Budú plánované ploty proti nelegálnym migrantom „protizákonné“ rovnako ako tie maďarské? EÚ pomaly ale isto vyrába slučku z dvojitého metra. Situácia ľudí zachytených v zime medzi dvoma čiarami je tragická. Sú to však obete falošných sľubov, ktoré tento rok nezačali ani minulý rok, ale práve v roku 2015.
0Shares
Blog Svet