Ľudia na Západe prestávajú svojim vládam veriť

Ľudia na Západe prestávajú svojim vládam veriť

Omračujúce čísla z Francúzska potvrdzujú to, čo možno bez pochyby označiť ako globálny trend stále silnejúceho skepticizmu a nedôvery ľudí voči súčasným vládnym tlakom charakterizovaným heslom „naočkujte všetkých!“.

Agentúra Reuters z Francúzska napr. Informuje, že zhruba jedna polovica zdravotníckych pracovníkov v opatrovateľských domovoch pre staré a prestarnuté nechce byť očkované – a to napriek faktu, že práve oni bývajú svedkami toho, ako Covid-19 dokáže zamávať s ľuďmi nepevného zdravia či ľuďmi postarším. „EXISTUJE COSI, aKO KOMPLETNÝ strata dôvery“ povedal istý predstaviteľ zdravotníckej odborové organizácie k stále stupńovanému tlaku úradov proočkovat všetkých pracovníkov opatrovateľských domov s tým argumentom, že inak riskujú bezpečnosť ľudí, o ktoré majú starať. Reuters potom uvádza, že najčastejšou odpoveďou oných vzdorujúcich na tlak úradov je: „Chystám sa ešte chvíľu počkať“.

Rovnaký trend ako vo Francúzsku možno zaznamenať vo všetkých európskych krajinách a v Nemecku a Švajčiarsku je neochota nechať sa zaočkovať dokonca ešte citeľnejší než vo Francúzsku. V Nemecku napríklad. Operátor opatrovateľských domov organizácie Bene Vit Group v novembri m.r. oznámil, že len 30 percent ich pracovníkov je ochotných podstúpiť očkovanie.

V minulom roku sa Francúzsko snažila zamlčať sériu hromadných ochorení na Covid-19 vo francúzskych opatrovateľských domoch, rovnako tak, ako o to isté usilovali ústavy rovnakého zamerania v New Yorku a ďalších amerických mestách.

Pokiaľ ide o Švajčiarsko oznamuje agentúra Reuters, že podľa vyhlásenia riaditeľa organizácie ProSenectute Petera Burriho nanajvýš 50 percent švajčiarskych zdravotných sestier vyjadrilo ochotu nechať sa očkovať proti Covidu-19.
Do dnešného dňa sa vo Francúzsku Covidem-19 nakazilo 3,8 milióna ľudí a 87 000 ľudí s Covidem v tele zomrelo.

Z redakčného článku webe Global Research vybral a preložil Lubomír Man

0Shares
Blog Svet