Therese Neumannová a Stigmata: Tajomné rany, ktoré údajne odrážali utrpenie Ježiša Krista + FOTO, VIDEO

Therese Neumannová a Stigmata: Tajomné rany, ktoré údajne odrážali utrpenie Ježiša Krista + FOTO, VIDEO

Therese Neumannová zostala čiastočne ochrnutá po páde zo stoličky v strýkovej stodole, ale v posvätný deň tvrdila, že sa jej zrak úplne obnovil.

Po skúsenosti tvrdila, že má stigmaty – rany, ktoré sa jej objavujú na tele, podobné zraneniam, ktoré utrpel Ježiš Kristus pri ukrižovaní, pričom muky musel znášať Ježiš Kristus.

Obrázky Therese Neumannovej, ako na obrázku na titulke, sa stali celosvetovým záujmom a senzáciou rímskokatolíckych stúpencov a morbídne zvedavých ľudí.

Therese Neumannová

V roku 1918 Therese Neumannová, nemecká katolíčka, čiastočne ochrnula po páde zo stoličky v strýkovej stodole. Stratila väčšinu zraku a tvrdila, že zrak sa jej úplne vrátil 29. apríla 1923 – v deň, keď bola posvätená rímskokatolícka svätá Terézia z Lisieux.

5. marca 1926, počas štyridsiatich pôstnych dní, v prvý pôstny piatok, mala s tromi apoštolmi videnie Ježiša na Olivovej hore. Objavila sa rana mierne nad srdcom, ale Therese sa rozhodla to utajiť.

Na Veľkonočnú nedeľu mala víziu o vzkriesení Krista. Niekoľko po sebe nasledujúcich piatkov potom vyhlásila, že prežíva Kristovo umučenie.

5. novembra 1926 sa objavilo deväť rán na jej hlave, ako aj na chrbte a ramenách a bola urobená ikonická fotografia.

Podľa blízkych sa tieto rany nikdy nezahojili ani sa nenakazili a dokonca sa našli na jej tele dokonca aj v čase jej smrti. Therese Neumann tvrdila, že od roku 1922 až do svojej smrti v roku 1962 nekonzumovala nič iné ako Svätú Eucharistiu – kus chleba a vína počas svätej omše – a od roku 1926 nepila žiadnu vodu.

Roľnícka dievčina Theresa Neumannová z bavorského Konnersreuthu sa preslávila ako stigmatička. Hlavne preto, že sa narodila v Rakúsku blízko rodiska Adolfa Hitlera a stala sa terčom posmechu a hanobenia, keďže sa nacisti báli jej rastúcej popularity. Aj keď ju gestapo pozorne sledovalo, nikdy jej nebolo fyzicky ublížené, na rozdiel od rodiny a kňazov, ktorých domy boli terčom priamych útokov.

Pred Therese Neumannovou žil muž menom Padre Pio – známy aj tým, že mal na rukách a nohách záhadné stigmaty. Kým svätý František z Assisi (1224) je prvou zaznamenanou stigmatikou v kresťanskej histórii, Padre Pio bol prvým, ktorého niekoľko lekárov 20. storočia dôkladne preskúmalo.

Mumifikované telo Otca Pia

Keď sa v roku 1922 stal pápežom Pius XI., Vatikán začal byť podozrivý a Padre Pio bol predmetom mnohých vyšetrovaní. Vzhľadom na jeho popularitu Vatikán uložil prísne sankcie za zníženie publicity. Zakazovali mu požehnávať ľudí, odpovedať na listy a čo je dôležitejšie, ukazovať jeho Stigmaty na verejnosti.

Slovo Pious Fraud, ktoré sa používa na opis podvodov v náboženstve alebo medicíne, sa podobá na meno Padre Pio, tento výraz však nepochádza z jeho mena. Oxfordský anglický slovník uvádza, že táto fráza bola prvýkrát použitá v angličtine v roku 1678. Padre Pio v roku 1918 tvrdil, že má stigmatické skúsenosti.

Iba pravoslávni tvrdia, že majú stigmatiku. Potom vzbudzuje otázka, prečo sa tieto telesné stopy a utrpenie objavujú len v jednom zlomku kresťanstva.

Mnoho z týchto stigmatických znakov sa objaví v dlani. Ježiš Kristus nemal prepichnuté dlane, ale zápästia. Ak vložíte nechty cez dlaň, nie je možné udržať telesnú hmotnosť dospelého človeka nejaký dlhý čas, kým sa nechty jednoducho trhajú cez ruky.

Dieťa sa narodilo na Filipínach zo stygmatami

Niektorí vedci naznačujú, že stigmata je výsledkom symptómov posttraumatického stresu vyjadreného v nevedomom sebapoškodzovaní prostredníctvom abnormálnej autosugescie.

Pragmatici sa domnievajú, že Stigmata je zvyčajne spôsobená samým sebou, než psychosomaticky alebo zázračne. Nie sú známe prípady, kedy by boli stigmatické symptómy zaznamenávané od začiatku do konca v prítomnosti ostatných – iba keď sú sami, začnú krvácať.

0Shares
Kultúra Šokujúce Video Zaujímavosti Žena