Bohatí ľudia v Španielsku, vrátane prezidenta farmaceutickej spoločnosti, boli prichytení pri nákupe falošných očkovacích certifikátov proti COVID

Bohatí ľudia v Španielsku, vrátane prezidenta farmaceutickej spoločnosti, boli prichytení pri nákupe falošných očkovacích certifikátov proti COVID

Polícia v Španielsku odhalila podvod s viac ako 2000 známymi ľuďmi vrátane špičkového zdravotníckeho personálu a šéfa veľkej farmaceutickej spoločnosti, ktorí nelegálne kúpili falošné potvrdenia o očkovaní proti ochoreniu COVID-19 od zdravotnej sestry bez toho, aby ho zastrelili.

Šokujúce odhalenia sú obsiahnuté v článku publikovanom v EuroWeekly News.

„Medzi tými, ktorí boli vyšetrovaní, sú poprední speváci, hudobníci, futbalové hviezdy, podnikatelia, politici a špičkový zdravotnícky personál,“ uvádza sa v správe.

Bohatí jednotlivci platení za to, aby boli zaradení do Národného imunizačného registra bez toho, aby museli skutočne užívať vakcínu.

Najpozoruhodnejším menom na zozname je prezident pharmaMar José María Fernández Sousa-Faro, jednej z najväčších farmaceutických spoločností v Španielsku a firmy, ktorá skúmala liečbu liekmi proti COVID-19.

„76-ročný podnikateľ, ktorý ešte nebol predvolaný, aby svedčil, bol zaradený do zoznamov, aby odrážal, že dostal tretiu dávku,“ uvádza sa v správe.

Ošetrovateľa vo fakultnej nemocnici La Paz zatkla polícia za jeho úlohu pri podvode. Zarobil viac ako 200 000 eur výmenou za nelegálne pridanie 2 200 ľudí do národnej databázy vakcín. Čím slávnejšia osoba, tým viac peňazí účtovala.

Je zaujímavé, že na zozname je množstvo športových osobností a športovcov vrátane futbalistov, boxerov a zápasníkov, vzhľadom na správy o výraznom náraste nežiaducich reakcií a úmrtí športových hviezd za posledný rok.

„Medzi doteraz vyšetrovaných slávnych ľudí patria: José María Fernández Sousa-Faro, prezident PharmaMar; Trinitario Casanova, jeden z najbohatších mužov v Španielsku; Kidd Keo, spevák; Anier, rapový spevák; Jarfaiter, rapový spevák; Veronika Echegui, herečka; Bruno Gonzalez Cabrera, futbalista; Fabio Díez Steinaker, bývalý olympionik plážového volejbalu; José Luis Zapater, alias Titín, bývalý boxer; Camilo Esquivel, uznávaný a prestížny lekár,“ uvádza sa v správe.

„Nezabúdajme na najväčší škandál: že prezident farmaceutickej spoločnosti by bol taký opatrný pri užívaní lieku, ktorý všetky skúšky a lekárske autority trvajú na tom, že je bezpečný a účinný. Čo vie, že to nepustí?“ pýta sa Will Jones.

0Shares
Správy Svet