Dedina so 700 obyvateľmi čaká na rozhodnutie o tom, či bude hostiť 1500 migrantov

Dedina so 700 obyvateľmi čaká na rozhodnutie o tom, či bude hostiť 1500 migrantov

Dedina v Anglicku, ktorá má len 700 obyvateľov, si pravdepodobne začiatkom budúceho týždňa vypočuje konečné rozhodnutie vlády o tom, či umiestni 1500 migrantov na neďalekej základni RAF.

Obyvatelia Linton-on-Ouse už niekoľko týždňov protestujú proti rozhodnutiu, podľa ktorého bude 1500 „žiadateľov o azyl“ presunutých do nového zariadenia, keď sa spracujú ich žiadosti o azyl.

Dedinčania vyjadrili obavy zo zločinu a protispoločenského správania vzhľadom na to, že prakticky všetci „utečenci“ sú mladí muži, ktorí nebudú mať veľa práce, ale čudujú sa uliciam.

Základný demografický vplyv zaplavenia dediny so 700 obyvateľmi s 1500 mladými mužmi z úplne inej kultúry tiež vyvolal obavy, že miestna oblasť bude úplne zmenená.

Obec nemá služby na zvládnutie takéhoto prílevu, pričom cez ňu denne premáva len jeden obchod a štyri autobusy.

Návrh jednoducho oznámila vláda, pričom úradníci ministerstva vnútra sa spočiatku nesnažili ani spojiť so zástupcami komunity.

Začiatkom tohto mesiaca vláda reagovala na vehementné demonštrácie obyvateľov, zvýšenú pozornosť médií a právnu výzvu dočasným odložením programu hneď v predvečer, keď malo do dediny prísť prvých 60 migrantov (všetkých mužov).

Avšak teraz, keď tlačová kontrola zanikla, vláda má prijať konečné rozhodnutie v tejto veci začiatkom budúceho týždňa.

Hambletonská okresná rada uviedla, že ministri dokončia svoje listové plány oznámenia o porušení plánovania a predoperačného protokolu v priebehu niekoľkých dní.

„Očakávame, že obe odpovede dostaneme začiatkom budúceho týždňa,“ povedal člen rady Mark Robson.

0Shares
Správy Svet