Premiér Viktor Orbán: „Máme právo chrániť Maďarsko a zabezpečiť jeho budúcnosť.“

Premiér Viktor Orbán: „Máme právo chrániť Maďarsko a zabezpečiť jeho budúcnosť.“

Príklad západomaďarského mesta, ktoré sa po skončení prvej svetovej vojny rozhodlo zostať v Maďarsku, zostáva žiarivým majákom vlastenectva, povedal v utorok premiér Viktor Orbán.

„Aj po sto rokoch prídeme do Šopronu načerpať silu, keďže situácia je aj dnes zložitá. V našom susedstve hrozí nebezpečenstvo, ľudia migrujú z jedného kontinentu na druhý, krajinu zasiahla pandémia a Goliášovia opäť zneužívajú svoju moc,“ povedal Orbán.

„Chcú, aby sme zabudli na našu tisícročnú históriu, na našu kultúru a odrezali sa od našich kresťanských koreňov. To, čo sa kedysi nazývalo Clemenceauov plán, je dnes Sorosov plán, čo bol kedysi mier okolo Paríža, je dnes Spojenými štátmi európskymi,“ dodal.

V súvislosti s nadchádzajúcim referendom proti propagande LGBTQ Orbán povedal, že Maďari budú opäť brániť svoje práva.

„Máme právo chrániť Maďarsko a zabezpečiť jeho budúcnosť,“ zdôraznil. Píše portál RMX.

Premiér pripomenul, že pred sto rokmi boli takí, ktorí viedli kampaň proti Maďarsku a za Rakúsko, a žiaľ, aj dnes sú takí, ktorí sa správajú rovnako.

„Sú to Európania, ktorí sa vzdávajú svojej viery, svojho národa a svojej duše a hovoria, že by sme sa mali lepšie, keby sme sa stali niečím iným, len nie Maďarmi,“ povedal Orbán a dodal, že Európania sa vzdávajú svojej viery, svojho národa, jazyka a hodnôt.

„Ale my sme sa ešte nevzdali a ani sa nevzdáme,“ povedal.

0Shares
Správy Svet