Orbán: Politika sankcií EÚ voči Rusku je krokom k vojne

Orbán: Politika sankcií EÚ voči Rusku je krokom k vojne

Sankčná politika Európskej únie voči Rusku sa blíži k vojne, povedal 18. novembra maďarský premiér Viktor Orbán v rozhlasovej stanici Kossuth a zdôraznil, že na vyriešenie konfliktu na Ukrajine sú potrebné mierové rokovania, a nie reštriktívne opatrenia.

„Politika sankcií je krokom k vojne,“ povedal a dodal, že ak niekto zasiahne do vojenského konfliktu sankciami, „zaujme pozíciu jednej alebo druhej strany a urobí krok k vojne“.

Ako zdôraznil premiér, na vyriešenie situácie na Ukrajine je potrebné prímerie a začatie mierových rozhovorov medzi stranami konfliktu.

„To, čo teraz robí Európa, je veľmi nebezpečné. Je zrejmé, že sa krok za krokom blížime k vojne. Ešte nie sme pod paľbou, ale sme veľmi blízko k tomu, aby sme sa stali skutočnými bojovníkmi,“ myslí si politik. Píše portál Prvnizpravy.cz.

Podľa jeho slov to Maďari pociťujú obzvlášť silno, pretože sa nachádzajú v tesnej blízkosti konfliktu v susednej krajine.

Orbán pripomenul, že Maďarsko je od začiatku za mier a proti sankciám EÚ. „Maďarsko si však nemôže dovoliť“ vetovať každé rozhodnutie EÚ, hoci má v úmysle naďalej hľadať výnimky pre seba v súvislosti s obmedzeniami spolupráce s Ruskom, a to aj v energetickom sektore, dodal šéf maďarskej vlády.

0Shares
Správy Svet