S lebkou v ruke vyhlasoval, že Ukrajina musí byť celá vyhubená. Skončil s guľkou v hlave

V lete šokovalo sociálne siete video muža, ktorý s lebkou v ruke vyhlasoval, že Ukrajina musí byť celá vyhubená. O lebke navyše tvrdil, že patrí niektorému z obrancov Azovstalu a on si z nej urobí pohár. Mužom na videu bol Igor Mangušev, ruský žoldnier a aj člen neonacistického hnutia Svetlá Rus. Magnuševa podľa ruských sociálnych sietí postrelili a bojuje v nemocnici o život.

Igor Mangušev, ruský žoldnier

Šialené video zaplavilo internet minulý rok v júli. Na ňom Magnušev s lebkou v ruke vykrikuje, že na Ukrajine sa nebojuje proti ľuďom, ale proti ideológii, a preto nie je možné sa dohovoriť v mene mieru. Vyzýva aj k útokom na civilistov a tvrdí, že celá krajina musí byť vyhladená.

Igor Magnušev v nemocnic

„My žijeme, ale tento chlap už nie. Zhorí v pekle,“ volá na videu Magnušev a tvrdí, že sa jedná o lebku obrancu Azovstalu, z ktorej si chce urobiť pohár.

Na zabíjanie civilistov vyzýval Magnušev pravidelne aj na svojom účte na sociálnej sieti Telegram. Sám sa zúčastňoval vojny a neštítil sa v minulosti ani zverejniť fotografie mŕtvych tiel nevinných ľudí. „Zapálime vaše domy, zabijeme vaše rodiny, vezmeme vám deti a vychováme z nich Rusov,“ napísal v minulosti. Podobnými príspevkami sa to na profile len tak hemží.

Na ruských telegramových účtoch sa teraz objavili správy o tom, že Magnušev bol postrelený a to zrejme z veľkej blízkosti. Podľa webu censor.net bol s vážnym strelným poranením hlavy prevezený do nemocnice v okupovanej obci Stachanov v Luhanskej oblasti. Oficiálne však túto informáciu nikto nepotvrdil, šíria sa však fotografie, na ktorých má byť Magnušev v nemocnici a na jeho telegramovom účte sa od 3. februára neobjavil žiadny nový príspevok.

zdroj

0Shares
Správy Svet