Jednoduchý návod, vďaka ktorému sa zorientujete v ponuke tonerov a vyberiete si ten správny

Jednoduchý návod, vďaka ktorému sa zorientujete v ponuke tonerov a vyberiete si ten správny

Tlačiarne sú dôležitou súčasťou moderných kancelárskych priestorov a v posledných rokoch sú dôležitými súčasťami aj domácich kancelárií. Keďže mnohých ľudí pracujúcich v kancelárii pandémia koronavírusu zavrela doma a museli tak pracovať z domu, museli si zriadiť domácu kanceláriu a investovať napríklad aj do novej tlačiarne.

Ak potrebujete vybrať tonery, ktoré sú dôležitými súčasťami tlačiarní a len vďaka ním si môžu plniť svoju úlohu, je potrebné vedieť sa v nich zorientovať. Pomôžeme vám zorientovať sa v ponuke tonerov a vybrať ten správny.

Aký typ a značku tlačiarne máte?

 

Ak už máte kúpenú tlačiareň, výber nových tonerov budete musieť aicky prispôsobiť kúpenej tlačiarni. V prvom rade si zistite, či vaša tlačiareň je atramentová, alebo laserová. Práve tieto dva typy sa predávajú a práve tomuto sa potom prispôsobuje výber tonerov.

Ak máte laserovú tlačiareň, nemôžete si kúpiť atramentové tonery. To isté platí aj opačne. Ak teda budete mať atramentovú tlačiareň, nemôžete si kúpiť laserové tonery.

Objednávať nové tonery dnes nie je problém aj z pohodlia domova. Na internete nájdete viaceré eshopy, ktoré predávajú kvalitné tonery. Samozrejme treba zohľadniť aj značku tlačiarne. Ak máte tlačiareň HP, musíte kupovať tonery HP.

Chcete najvyššiu kvalitu? Vyberajte originálne tonery

 

Ak vás cena nelimituje a chcete tie najkvalitnejšie tonery ponúkané na trhu, hľadajte v ponuke tonerov originálne tonery. Sú cenovo drahšie ako ostatné tonery, ale majú najvyššiu kvalitu tlače a pri tlačení dôležitých dokumentov vás jednoducho nesklamú.

Vyrábajú ich firmy, ktoré sa špecializujú aj na výrobu tlačiarní. Pri týchto toneroch si v podstate platíte aj za značku.

Kompatibilné tonery ako lacnejšia alternatíva k originálnym tonerom

 

Ak potrebujete konkrétny toner, napríklad toner Epson L3050, pozrite sa, či ho nenájdete napríklad v ponuke kompatibilných tonerov. Kompatibilné tonery sú alternatívne tonery k originálnym tonerom a dokážu ich plnohodnotne zastúpiť hlavne v domácich tlačiarniach. Poskytujú pomerne dobrú kvalitu tlače a sú často prirovnávané práve k originálnym, aj keď samozrejme rozdiel medzi nimi určite je.

Zdroj obrázka:

 

Autor: CIGI / Shutterstock.com

0Shares
Ekonomika Slovensko