Zdravie a bezpečnosť zamestnancov firmy je prioritou všetkých férových podnikateľských subjektov

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov firmy je prioritou všetkých férových podnikateľských subjektov

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov firmy má výrazný vplyv na úspech danej firmy. Mnohé firmy tento fakt ignorujú a namiesto vytvorenia čo najlepších podmienok zanedbávajú svoju povinnosť poskytnúť zamestnancom čo najlepšie podmienky na prácu, ktoré neohrozia predovšetkým ich zdravie.

Férové podnikateľské subjekty sa snažia zabezpečiť všetko pre to, aby pri práci nebolo ohrozené zdravie a bezpečnosť zamestnancov.

Ochrana pred požiarmi

 

Nech už podnikáte v akejkoľvek oblasti, ochrana pred požiarmi má svoje opodstatnenie. Vo firme, konkrétne v skladoch, vo výrobných halách, ale aj v kanceláriách sa nachádza technika, ktorá je napájaná na elektrinu a v dôsledku skratu môže hroziť vznik požiaru. Povinnosťou každého podnikateľského subjektu je zabezpečiť dostatočnú ochranu pred požiarmi, a to prostredníctvom technika požiarnej ochrany. Vytvorenie novej pozície však môže byť pre mnohé podnikateľské subjekty finančné náročné, avšak veľmi dobre si uvedomujú, že ochranu pred požiarmi netreba podceniť. Môžu však využiť služby externého technika PO.

Ochranu pred požiarmi môžeme chápať nielen ako službu, ktorá chráni život a zdravie osôb, ale chráni aj majetok organizácie.

Školenia BOZP

 

Kritické situácie ako ohrozenie zdravia a rýchly zdravotný zákrok sú žiaľ súčasťou mnohých firiem. Aby však zamestnanci dokázali promptne reagovať na takúto nepredvídavú udalosť, povinnosťou sú školenia BOZP. Kurzy prvej pomoci zabezpečujú externé firmy, preto ak nechcete riskovať pracovné úrazy, odporúčame vám školenia BOZP.

Niektoré povolania potrebujú takéto školenia absolvovať. Môže ísť napríklad o vodičov z povolania, či rôznych zamestnancov firiem pracujúcich na rizikových pracoviskách.

Férové podnikateľské subjekty nepodceňujú ochranu pred požiarmi a zabezpečujú školenia BOZP, pretože vedia, že zdravie a bezpečnosť zamestnancov firmy je dôležitá súčasť úspechu samotného podnikateľského subjektu.

Zdroj obrázka:

 

Autor:  A_stockphoto / Shutterstock.com

0Shares
Ekonomika Zdravie