Kolenčíková bude kandidovať na post predsedníčky Nitrianskeho kraja, chce dať všetkým nahliadnuť do vnútra župy

Kolenčíková bude kandidovať na post predsedníčky Nitrianskeho kraja, chce dať všetkým nahliadnuť do vnútra župy

28.8.2022 (Webnoviny.sk) – O post predsedníčky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa bude v nadchádzajúcich jesenných voľbách uchádzať aj Renáta Kolenčíková, ktorá bude kandidovať ako nezávislá. Ohlásila to v piatok na tlačovej besede, ktorú zorganizovala po tom, ako odovzdala na župe kandidátsku listinu.

Kandidatúru na predsedu NSK už ohlásil súčasný župan Milan Belica (Smer-SD, SNS), Branislav Becík (Hlas-SD), Marian Kéry (Smer-SD), Milan Španír (Kotlebovci – ĽSNS), Martina Holečková (KDH, SaS, Spolu, Šanca, OKS, ODS, DS a Za ľudí), Tibor Csenger (Aliancia), Peter Pukan (hnutie Republika) aj Martin Kusenda (občiansky kandidát).

Získavala podnety od ľudí

Kolenčíková, ktorá aj so svojím tímom zozbierala viac ako 1 800 podpisov (potrebných je tisíc), sa podľa vlastných slov do boja o stoličku župana púšťa s mottom „Otvorená a transparentná samospráva“.

„Je mi veľmi ťažké počúvať a aj čítať, že nitrianska župa je na chvoste Slovenska v transparentnosti. Ak by som sa stala predsedníčkou, tak určite dám nahliadnuť všetkým, vrátane médií, do vnútra župy, aby videli, čo sa v nej deje,“ vyhlásila Kolenčíková, ktorá priznala aj to, že bola dva a pol roka v teréne a medzi ľuďmi, kde zbierala nielen ich názory, ale získavala aj podnety.

Problematické školstvo

„Ako nezávislá idem preto, lebo ľudia už majú politiky a politikov dosť, a už sa jej nechcú ani venovať, pretože majú veľa starostí sami so sebou. Vlastne oni mi vnukli myšlienku ísť do volieb ako nezávislá, hoci ma niektoré strany oslovovali s ponukou podpory,“ priznala Kolenčíková.

Ako uviedla, ďalším veľkým problémom v župách je oblasť školstva, kde by chcela tiež urobiť nejaké zmeny.

Viac k témam: predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja, Župné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolenčíková bude kandidovať na post predsedníčky Nitrianskeho kraja, chce dať všetkým nahliadnuť do vnútra župy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko