Kto je na vine za nízku zaočkovanosť!

Kto je na vine za nízku zaočkovanosť!

Pre tých, čo chcú nízku, môžu vinníkom poďakovať, že kvôli nim je nízka!

Ja sama som sa nad tým už dávnejšie nezamýšľala, aj keď aj ja som predtým o tom písala – čo ľudí odrádza od očkovania a kto konkrétne. Ale znovu mi to pripomenuli čitatelia Postoja, keď si o tých vinníkoch písali v diskusii na Postoji.

 

Nie, nie sú to lekári, ktorí neschvaľujú očkovanie, to by nestihli odradiť toľko ľudí, koľko ľudí odradilo to, čo videli v médiách okolo vakcíny Sputnik. 

V tom čase, keď Matovič zadovážil Sputnik, sa veľmi veľa ľudí chcelo dať očkovať, ešte aj ja som sa chcela dať zaočkovať. Všeobecne prevládala nálada, že sa ľudia chcú dať zaočkovať. Ale práve vtedy ľudia videli, že tu médiám a štátu nejde o záchranu životov, ale o ideologickú vojnu proti Sputniku alebo za konkrétne iné vakcíny a vtedy, presne vtedy začala týmto masívna nedôvera ľudí v očkovanie, keď si tu každý pretláča svoje politické a ekonomické záujmy. Keď potom Sputnik zablokovali, začal záujem o očkovanie klesať. Povolili ho prineskoro a na veľmi krátky čas s obmedzeniami, že nie všade sa ním očkovalo a tesne pred letom, keď už potom mnohí chceli čakať na výsledky vakcín. Taktiež k tomu prispeli klamstvá o Astrazeneke, že to sú hoaxy s tými krvnými zrazeninami.

Takže, pokiaľ sa tu viedla politická vojna cez vakcíny a vyslovene sprostá propaganda s manipuláciami o očkovaní, ľuďom stále kvôli tomuto klesal záujem o očkovanie. Takže, podľa mňa sú vinníci progresívne médiá, ktoré viedli politickú vojnu proti Sputniku a aj keď boli platené za propagandu o očkovaní, robili ju tak hlúpo, že platiť by ich mali tí, čo chceli dosiahnuť opak a nie očkovanie. 

Prvú cenu za odrádzanie od očkovania by som dala exmanželom Baťovcom, potom Denníku N, SME a ich najatým medializovaným odborníkom. Dokázali veľmi veľa ľudí odradiť od očkovania, nielen mňa! Celkom chápem tých ľudí, čo ich odradili, lebo aj ja som to tak cítila a videla. A tiež som mala aj potom záujem o očkovanie Sputnikom, ale najprv nebol, lebo ho zablokovali a potom bol neskoro, krátko, nedostupne a pred letom! To aj mňa odradilo a už celkom od očkovania.

A nie sú to len moje názory. Naopak, pripomenuli mi ich čitatelia Postoja, kde o tom takto diskutovali:

 

 

„Píšem to skoro celý tento rok. Skepsa k očkovaniu je preto, lebo v čase, keď by sa ľudia nad 50 dali očkovať i Sputnikom, progresívci na čele s veliteľkou vyvinuli enormné úsilie, aby sa touto vakcínou u nás neočkovalo, zároveň s tým urobili tichý puč a povalili premiéra a ministra. Tí mŕtvi – eto ich delo, ak by boli dostali vakcínu, hoc aj Sputnik (vtedy inej veľmi nebolo), mohli žiť.

Potom vlna ustúpila, nové vakcíny sa nedobre odkomunikovali, Sputnik sa naďalej „zhovadzoval“…a voliči smerohlasu videli pred sebou slnečné dni bez corony, čo aj koncom jari a v lete prišlo. Odvtedy môžu nosiť seniorom vakcíny i na zlatom podnose, málokto si z tejto vekovej skupiny po súčasné vakcíny príde.

Ak by sa s tým niečo naozaj chcelo urobiť, tak tlačiť na EMU, aby schválila klasickú vakcínu, napr. rakúsko-francúzsku Valnevu. Všade, v televízii, v tlači, v kostoloch vysvetľovať, že táto vakcína je klasická, žiadne nové technológie mRNA, žiadne vektory, žiadne testovanie a vývoj na embryách…
Aby prijali a pochopili, že ide o podobný typ vakcíny, ako za ich mladých čias a lieči na základe neaktívneho vírusu covid.

Plus, aby sa zmenšilo (pre mnohých celkom oprávnené) podozrenie, že sa u nás robí hlavne biznis pre Pfizer a odstavili sa preto v podstate iné vakcíny, KONEČNE začať ponúkať i antivirotiká pre covid.

Tým by sa postupne, ale isto, prekonali všetky animozity a urobilo by sa dobre. Zatiaľ vyše pol roka minister zdravotníctva na NIČOM takom nepracoval a NEPRACUJE, len sa snaží byť populárny pre progresívcov.“

„neverím, že by sa omnoho viac ľudí dalo očkovať len kvôli Sputniku. to je len taká rozprávka pre dospelých.“

„Rozprávky sú Vaše pripomienky. V čase, keď bol obrovský strach z kovidu a NEBOLI!!! k dispozícii ŽIADNE!!! vakcíny v potrebnom množstve, zaočkovať by sa dali skoro všetci!!!

No, ale, nečudujem sa, že ste akosi stratili pamäť, ako to vtedy vyzeralo.“

„Vsetko posrali so Sputnikom. Mohli vyuzit pozitivny etos u casti verejnosti k tejto alternative. Alternativne zmyslajuci ludia pozadovali (a pozaduju) alternativne riesenia. Sputnik, alebo cinske vakciny mohli byt uspesnym riesenim. Zial, nedalo sa, museli z toho urobit hybridnu vojnu a tej sa alternativne zmyslajuci ludia radi zucastnia len ako jedna zo snepriatelenych stran. Mozu si gratulovat magori. Poznam xy ludi, ktory by sa este aj teraz dali zaockovat sputnikom. Im je dolezitejsi imidz a hybridna vojna a antiruska idiotska hysteria, ako zdravie obyvatelstva a statu. Tak nech idu do riti. Tak im treba, dovidenia Slovensko. Skoncilo si s takymito magormi.“

„Toto nie je celkom fér argument. Skúste si porovnať podmienky registrácie na Sputnik a na ostatné vakcíny. Okrem toho, že Sputnik nám tri mesiace nečinne čakal v skladoch, kým v médiách zúrila antikampaň voči nemu, tak bolo iba po jednom očkovacom mieste v každom kraji, z toho iba v dvoch krajských mestách!!!, kde sa dalo prihlásiť a tiež k tomu vekové obmedzenie 18-60 r. Keď sa to spojilo s tou negat. kampaňou a dlhým státím na sklade, to bol výsledok.“

 

„presne tak
povalenie vlady proti Sputniku prinieslo svoje ovocie“

„To ale, konzervatívci, vrátane Postoja, sa BOJA jasne a presne, na konkrétnych činoch liberálov, progresívcov a prezidentky POMENOVAŤ!!!

Že za nechuť očkovať sa ľudí nad 50 môžu ONI!!!
Že za 12 tisíc mŕtvych, ktorým sa nedovolili očkovať, môžu ONI!!!
Že za súčasný stav po PUČI môžu ONI!!!“

„pri sputniku zlyhal matovic s krajcim, mali zacat ockovat hned (ale bali sa), darmo to budete hadzat na progresivcov. suhlasim, ze by bolo zaockovanych asi viac ludi ak by sa ockovalo sputnikom skor, ale ziadne terno by to nebolo. poznam takych, co silou mocou len sputnik, ale ked sa dalo, tak si nasli inu vyhovorku a nie su zaockovani doteraz.“

„Rozdiel v našich názoroch je, že vo VTEDAJŠEJ DOBE a VTEDAJŠÍCH informáciách nevedel NIKTO a NIČ!!! A Matovič, na SVOJE TRIKO!!! sa rozhodol zaočkovať proti covidu ľudí na Slovensku. A HAJZLI, opakujem HAJZLI na čele s prezidentkou, to znemožnili. A preto sú zodpovední za vyše 10 tisíc mŕtvych, ktorí MOHLI!!! byť očkovaní Sputnikom V.“

 

 

Ja si nemyslím, že za to môžu ministri a politici, ale práve médiá, lebo tie určujú aká propaganda sa vedie!

A naši novinári nieže nevedia pre čokoľvek ľudí získať. Naopak, majú zvláštnu schopnosť odradiť občanov práve svojou propagandou!

Ja neviem, kto im určuje, ako to majú robiť. No ak sa novinári bránia, že nikto, potom je to výsledkom myslenia takých novinárov, že vedia ľudí masívne odradiť.

 

 

Jiří Beran – elitný epidemiológ a vakcinológ o včasnej liečbe hneď po nákaze:

 

 

 

Napríklad Fico dostal včasnú liečbu po nákaze a hneď ako sa dozvedel, že je nakazený! Jemu nepovedali – čakajte na príznaky, jeho okamžite liečili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A čo obyčajní ľudia? Môžu sa dostať k takým liekom, aké dostal Fico, Matovič, Blahová a ďalší neobyčajní ľudia? A môžu sa dostať vôbec k nejakým hneď po pozitívnom teste? Nie, musia čakať na ďalšie vyšetrenie, na príznaky a nedostanú sa k takým liekom a záchranka k nim príde až keď sa dusia. Mnohí až vtedy uvideli lekára a preto zomierajú. A preto nezomrel Fico! Dostal včasnú pomoc, lebo nie je obyčajný človek! Ale aspoň sa toho dožaduje aj pre iných a nie ako ďalší, ktorých má spasiť len vakcína a bez včasnej pomoci!

Autor: Malinova

0Shares
Slovensko Správy