Základná výbava každého poľovníka

Základná výbava každého poľovníka

Nie, tou základnou výbavou nemyslíme fľašku pálenky. Čo je však typickým alebo aspoň jedným z typických poznávacích znakov každého poľovníka? Áno, je to jeho zbraň.

 

S holými rukami toho moc neulovíte

 

Bez kvalitnej zbrane, ktorá je schopná trafiť cieľ aj na väčšiu vzdialenosť, by totižto z lovu moc nebolo. Takouto zbraňou je aj model M 18 od nemeckého výrobcu s dlhoročnou tradíciou, firmy Mauser. Okrem toho, že je táto zbraň optimalizovaná práve pre streľbu na väčšie vzdialenosti, ponúka aj plynulo nastaviteľnú pažbu, ktorá sa strelcovi prispôsobí v akejkoľvek situácii, čo prispieva k  pozitívnemu výsledku aj pri streľbe z náročných pozícii.

 

Presnosť zbrane je dosiahnutá 56 cm dlhou pevnou hlavňou kovanou za studena s priemerom 19 mm. Skvelé vlastnosti ukazuje aj pri vysokom počte výstrelov. Celková hmotnosť zbrane je pritom len niečo málo cez 3 kg.

 

Uvidíte takmer aj za roh

 

Aj s tou najlepšou zbraňou však poľovník potrebuje niečo, čo mu pomôže vidieť na veľké vzdialenosti. Tým je dobrá optika, či už v podobe ďalekohľadu, s ktorým môže preskúmať okolie, alebo puškohľadu, ktorý poslúži už pri samotnej streľbe.

 

Pri hľadaní kvalitnej značky, ktorá ponúka optiku tej najvyššej kvality, môžeme podobne ako pri zbraniach navštíviť Nemecko. Konkrétne máme na mysli firmu Zeiss, ktorá nesie meno svojho zakladateľa, nemeckého priemyselníka a optika, Carla Zeissa. V oblasti optiky patrí Zeiss k najstarším spoločnostiam vôbec. A svoje skúsenosti vedia aj zúžitkovať.

 

Ich produkty totižto patria k špičke na trhu. A je jedno, či hovoríme o prémiových ďalekohľadoch, s ktorými uvidíte do diaľky aj pri zhoršených svetelných podmienkach, alebo o špičkových puškohľadoch, či iných produktoch ako sú nočné videnia, či termovízie. Voľbou značky Zeiss vždy trafíte do čierneho.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: Matthias Friel / Shutterstock.com

0Shares
Slovensko Zaujímavosti