Zákon o verejnoprávnom vysielateľovi aj o Fonde na podporu umenia považuje PS za deštrukciu kultúry na Slovensku. Chcú urobiť všetko pre to, aby návrhy neprešli (video)

Zákon o verejnoprávnom vysielateľovi aj o Fonde na podporu umenia považuje PS za deštrukciu kultúry na Slovensku. Chcú urobiť všetko pre to, aby návrhy neprešli (video)

7.5.2024 (SITA.sk) – Zákon o verejnoprávnom vysielateľovi aj zákon o Fonde na podporu umenia (FPU) považujú poslanci hnutia Progresívne Slovensko za deštrukciu kultúry na Slovensku.

Pre agentúru SITA to uviedla poslankyňa NR SR Zuzana Mesterová. Doplnila, že i preto organizujú protesty, a tiež majú v úmysle v rámci parlamentu urobiť všetko pre to, aby tieto návrhy neprešli, prípadne prešli v pozmenenej podobe, ktorá nebude taká škodlivá.

„V prípade najmä FPU teraz prebiehajú nejaké diskusie na pozadí. Očividne ani koalícia na tom nemá zhodu,“ doplnil poslanec parlamentu za PS Martin Dubéci. Poslanec uviedol, že v rámci diskusií predkladajú argumenty, dúfa tiež, že konštruktívna argumentácia preváži.

„Dúfam, že dôjde k zhode, že inštitúciu, ktorá funguje, pretože FPU naozaj funguje, má podporu, naozaj si myslím, naprieč celou spoločnosťou, tak netreba rozobrať kvôli tomu, že jedna politická strana si z toho chce urobiť svoju korisť,“ vyjadril sa. Pri návrhu zákona o tomto fonde vníma Dubéci šancu, že finálny návrh bude vyzerať inak, ako v súčasnosti.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/05/10000000_7523137441095737_6376664385175287491_n.mp4

Viac k témam: Návrh zákona, Poslanci
Zdroj: SITA.sk – Zákon o verejnoprávnom vysielateľovi aj o Fonde na podporu umenia považuje PS za deštrukciu kultúry na Slovensku. Chcú urobiť všetko pre to, aby návrhy neprešli (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko