Superjachta Vladimira Putina urýchlene opúšťa nemecký prístav pod hrozbou sankcií + VIDEO

Superjachta Vladimira Putina urýchlene opúšťa nemecký prístav pod hrozbou sankcií + VIDEO

Najväčšia jachta Vladimira Putina, Graceful, bola spozorovaná, ako opúšťa lodenice Blohm and Voss v hamburskom prístave bez toho, aby na nej boli dokončené plánované opravy, čo vyvolalo špekulácie, že ruský prezident chce plavidlo presunúť, aby sa vyhol západným sankciám v prípade, že Rusko napadne Ukrajinu. Remix a denník Kieler Nachrichten.

Miestny spravodajský portál Kieler Nachrichten informoval, že 82 metrov dlhá superjachta v hodnote 100 miliónov dolárov (2,141 miliardy korún) náhle opustila nemecký prístav a teraz kotví v Kaliningrade, enkláve medzi Poľskom a Litvou, ktorá je súčasťou ruského územia.

Správy naznačujú, že západné sankcie by mohli zahŕňať zabavenie ruského luxusného majetku v celej Európe, čo by mohlo ruského prezidenta prinútiť k premiestneniu plavidla.

Loď Graceful zakotvila v Hamburgu minulý rok a očakávalo sa, že prejde určitými reštaurátorskými prácami. Postavila ju nemecká lodiarska spoločnosť Blohm and Voss a na vodu bola spustená v roku 2014.

Na superjachte sa môže ubytovať až 26 hostí a posádka a je vybavená 15-metrovým krytým bazénom, posilňovňou, knižnicou a kúpeľmi.

Okrem Graceful má Vladimir Putin minimálne tri ďalšie jachty: 57-metrovú Olympiu, 54-metrovú Seagull tureckej výroby a najmenšiu z flotily, 35-metrovú Petrel.

Zdroj: Remix

0Shares
Správy Svet Video