Berlín a Brusel podporujú antisemitov v ich úsilí zvrhnúť Orbána

Berlín a Brusel podporujú antisemitov v ich úsilí zvrhnúť Orbána

Voľby sa v Maďarsku uskutočnia 3. apríla. Berlín a Brusel podporujú „zjednotenú opozíciu“ všetkých opozičných strán, ktorej jediným cieľom je zvrhnúť nepríjemného Viktora Orbána, píše nemecký europoslanec Joachim Kuhs v komentári na webovej stránke Jouwatch.

A EÚ, ktorá je inak taká „protipravicová“, a jej klan v mainstreamových médiách ignoruje zjavný antisemitizmus svojich straníkov v Maďarsku.

Hlavný kandidát zjednotenej opozície Péter Márki-Zay je starostom Hódmezővásárhely, malého mesta so 44 000 obyvateľmi na juhovýchode Maďarska, ktorého spoluzakladateľom je Celoštátne maďarské hnutie. Odkedy bol Márki-Zay v októbri vymenovaný za Orbánovho vyzývateľa, v Bruseli sa pre neho rozprestrel červený koberec.

V novembri sa Péter Márki-Zay („PMZ“) zúčastnil v Bruseli na stretnutiach s niektorými kľúčovými predstaviteľmi EÚ vrátane Orbánovej hlavnej oponentky, podpredsedníčky Komisie a „komisárky pre hodnoty a transparentnosť“ Věry Jourovej, líderky „Zelených“ Franzisky Kellerovej, líderky sociálnych demokratov Iratxe Garcíi Pérezovej a Manfreda Webera, bývalého „Spitzenkandidáta“ a v súčasnosti lídra Európskej ľudovej strany.

Jediným problémom je skutočnosť, že hlavný kandidát EÚ Péter Márki-Zay sa pri porážke Orbána spojil s notoricky antisemitskou stranou Jobbik a teraz rozpútal vlastný antisemitský škandál. Zatiaľ čo veľmoci EÚ a ľavicové „mainstreamové“ médiá nikdy nevynechajú príležitosť vykresliť Orbánovu vládu ako hraničiacu s totalitou a fašizmom, EÚ teraz podporuje skutočných neofašistov a nenávidiacich Židov. A médiá mlčia.

Márki-Zay sa 9. januára na Facebooku pustil do bizarného výpadu proti Orbánovej strane Fidesz, keď uviedol, že „mimochodom, vo Fideszi sú aj Židia. Nie veľa, ale predsa…“

V októbri 2020 sa Márki-Zay stretol s notoricky známym politikom Jobbiku Lászlóm Bíróom , ktorý nazýva Budapešť „židovským morom“ a v roku 2019 sa na Facebooku sťažoval na „poľských, ruských a izraelských chasidských židovských turistov“: „Môj pes sa zblázni, keď sa mi tieto vši krútia okolo domu“.

V septembri 2018 Márki-Zay zverejnil fotografiu zo stretnutia s vtedajším predsedom Jobbiku Tamásom Sneiderom, bývalým skinheadom, ktorého manželka použila na svadobných fotografiách nacistický pozdrav. Sneider sa priznal k bitiu Róma v roku 1992 a bol odsúdený na osem mesiacov väzenia. Márki-Zay podporuje aj poslanca Jobbiku Lajosa Riga, ktorý označil Rómov za „biologickú zbraň Židov“.

Počas novembrovej návštevy EÚ v Bruseli sa Márki-Zay odfotografoval s poslancom Jobbiku Mártonom Gyöngyösim, ktorý v roku 2012 v maďarskom parlamente povedal, že je „najvyšší čas urobiť inventúru, koľko Židov v Maďarsku predstavuje bezpečnostné riziko, najmä v maďarskom parlamente a vláde“.

Človek si vie živo predstaviť, ako by mainstreamové médiá spracovali všetky tieto nevýslovné škandály, keby boli namierené proti Orbánovmu Fideszu. Keďže však ide o obľúbencov zjednotenej opozície v EÚ, v nemeckom „spravodajskom lese“ zavládlo železné ticho.

EÚ už roky vyvíja nátlak na Orbánovu vládu, vyhráža sa „právnym štátom“ a zadržiava finančné prostriedky z Fondu na obnovu koruny, aby posilnila maďarskú opozíciu, píše Gerhard Papke z Nemecko-maďarskej spoločnosti.

Aký cynizmus, aká arogancia, keď sa maďarským občanom odopiera naliehavo potrebná pomoc Corony, aby sa posilnila prevažne antisemitská a pravicovo-extrémistická opozícia a dosiahla „zmena režimu“ v partnerskej krajine EÚ!

EÚ už roky financuje „mimovládne organizácie občianskej spoločnosti“, ako napríklad Maďarský helsinský výbor (2020: 910 000 EUR), ktoré majú úzke osobné väzby na Zjednotenú opozíciu a nadácie otvorenej spoločnosti nepriateľské voči Orbánovi. Politici EÚ sa netajili svojou naliehavou túžbou po „zmene režimu“ v Maďarsku. V lete holandský premiér Mark Rutte vyzval EÚ, aby „zrazila Maďarsko na kolená“ pre jeho prorodinnú „nacionalistickú“ politiku a odpor voči „zmene pohlavia“ v ranom detstve.

zdroj

0Shares
Svet