Premiér Orbán skritizoval Európsku úniu: Pre TOTO je vraj zvyšku sveta na smiech!

Premiér Orbán skritizoval Európsku úniu: Pre TOTO je vraj zvyšku sveta na smiech!

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v pondelok dôrazne odmietol „opovrhnutiahodné útoky“ európskej ľavice na Maďarsko za to, že nepodpísalo podľa premiéra politicky bezvýznamné a povrchné vyhlásenie k Hongkongu. V tejto súvislosti Orbán podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI tiež kritizoval časté zbytočné deklarácie, kvôli ktorým je EÚ „zvyšku sveta na smiech“.

„Postoj Maďarska je, že sa musí skončiť posadnutosť Bruselu neprirodzenými a vystatovačnými vyhláseniami,“ citovala MTI z Orbánovho dokumentu nazvaného Samisdat 9. „Chápeme, keď niektorý členský štát chce z vnútorných politických dôvodov predložiť kúsok papiera s logom EÚ. Ale má to svoje medze,“ dodal.

Podľa Orbána tento „spoločný prístup k zahraničnej politike, motivovaný domácimi politickými úvahami, viedol k tomu, že sa zahraničnopolitický postoj Európskej únie stal terčom posmechu“„Ak osem našich vyhlásení už bolo zmetených, ako sa to stalo v súvislosti s Čínou, potom deviate bude privítané s ešte väčším výsmechom. Vyzeráme ako úbohí papieroví tigri a naše neúčinné vyhlásenia sú na smiech zvyšku sveta,“ zdôraznil maďarský premiér.

Vic info na topky.sk

0Shares
Svet