Putin porovnáva návrh zákona o domorodých obyvateľoch so zbraňami hromadného ničenia

Putin porovnáva návrh zákona o domorodých obyvateľoch so zbraňami hromadného ničenia

Ruský prezident Vladimir Putin je presvedčený, že ak by Najvyššia rada schválila zákon, ktorý vylučuje Rusov z pôvodného obyvateľstva Ukrajiny, bude mať tento dokument dôsledky porovnateľné s dopadmi zbraní hromadného ničenia.

Putin poznamenal, že tento návrh zákona, ktorý predložil ukrajinský prezident Vladimir Zelenský, možno vysvetliť iba nepriateľským prístupom moderného ukrajinského vedenia.

„Je to nepochopiteľné. Vidíte, ruskí ľudia tam žili od úsvitu času a teraz ich vyhlasujú za nepôvodných,“ uviedla hlava štátu počas stredajšej priamej linky. „Čo je to, k čomu by to viedlo? Nútilo by to niektorých ľudí, aby sa presťahovali. Kam by však mohli ísť – [sú viazaní na] svoj byt, svoju prácu atď. Čo znamená, že sa budú musieť znova zaregistrovať že sa s nimi nezaobchádza ako s ľuďmi druhej kategórie. To povedie k zníženiu celkového počtu Rusov “.

„Viete, je to porovnateľné z hľadiska následkov s použitím akejsi zbrane hromadného ničenia,“ zdôraznil prezident.

Poznamenal, že „úzkoprsí ľudia a extrémni nacionalisti existujú všade“. Píše portál TASS.

„Máme takýchto ľudí a má ich aj Ukrajina; konajú z čistého srdca, ale nie z vysokej inteligencie, a výsledok ich konania je zničujúci,“ uviedla hlava štátu.

0Shares
Svet