Žiadna ľútosť, tvrdí holandský vodca proti islamu Wilders

Žiadna ľútosť, tvrdí holandský vodca proti islamu Wilders

Holandský vodca proti islamu Geert Wilders vyhlásil, že neľutuje a je pripravený „zintenzívniť“ svoju kampaň proti prisťahovalectvu, a to aj napriek tomu, že budúci týždeň bude vo všeobecných voľbách dominovať koronavírus.

Keď bol Wilders kedysi nazývaný „holandský Trump“ pre svoje odfarbené blond vlasy a pre zápalnú rétoriku, zameral sa viac počas predvolebnej kampane na zdravotníctvo a proti obmedzeniam blokovania.

Zatiaľ čo však dúfa, že sa mu podarí vylepšiť výsledky z roku 2017, vďaka ktorým sa jeho Strana slobody (PVV) stala druhou najväčšou v parlamente, 57-ročný politik pripúšťa, že predseda vlády Rutte je na ceste k víťazstvu. „Súčasná vláda je v súčasnosti dosť populárna – prinajmenšom predseda vlády – ale opäť v čase krízy majú ľudia tendenciu zhromažďovať sa okolo vlajky,“ uviedol Wilders pre agentúru AFP v rozhovore pre holandské noviny. „Ostatné problémy, ako napríklad prisťahovalectvo, sú stále dôležité. Pre mojich voličov je to stále číslo jedna. Ak sa však pozriete na priemerného Holanďana, korona je skutočne otázkou číslo jeden.“ Píše Jakartapost.

Napriek tomu Wilders uviedol, že nevidí potrebu zrušiť protiimigračnú a protiislamskú rétoriku, ktorá definovala jeho politickú kariéru za dve desaťročia. „Prisťahovalectvo nezápadných prisťahovalcov je existenčným problémom,“ uviedol Wilders. „Domnievam sa, že by sme mali ešte viac zintenzívniť investície do realizácie tejto politiky (postaviť sa proti prisťahovalectvu).“ Nechajte Islam Rutte a ďalšie strany sa zaviazali vylúčiť Wildersa z akejkoľvek koalície, čo je krok, ktorý šéf strany Slobodný označuje za „veľmi nedemokratický“. „Čím viac ľudí bude hlasovať za moju stranu, tým ťažšie bude vylúčiť nás,“ uviedol Wilders.

0Shares
Šokujúce Svet