Kríza na hraniciach v Európe narastá, Maďarsko hlási, že tento rok nelegálne vstúpilo na jeho územie takmer 200 000 migrantov

Kríza na hraniciach v Európe narastá, Maďarsko hlási, že tento rok nelegálne vstúpilo na jeho územie takmer 200 000 migrantov

Maďarsko teraz hlási, že za celý rok nelegálne prešlo na jeho územie takmer 200 000 migrantov, pričom najnovšie údaje ukazujú, aká zúfalá je najnovšia migračná kríza pre Európu.

„V roku 2022 sa bude počet ľudí, ktorí majú v úmysle prekročiť maďarskú hranicu bez povolenia, naďalej zvyšovať,“ uvádza sa na facebookovej stránke maďarskej vlády. „Bránime sa proti týmto pokusom, pretože hranice Maďarska nemôžu byť aj naďalej vstupnou bránou,“ dodáva.

Na vládnej stránke bola zverejnená infografika s podrobnosťami o tom, koľko ľudí nelegálne vstúpilo na maďarské územie a bolo zadržaných.

Hoci v infografike bolo uvedených 194 000 zadržaných osôb, maďarská spolková polícia oznámila, že za posledný týždeň bolo zatknutých 4 845 nelegálnych prisťahovalcov, z toho 1 700 cez víkend, podľa maďarských novín Magyar Nemzet, čo naznačuje, že tempo prekračovania hraníc sa nespomaľuje a je na ceste k prekonaniu 200 000 v najbližších dňoch.

Maďarská vláda v posledných mesiacoch upozorňuje na poplach a nedávna konferencia v Budapešti, na ktorej sa minulý týždeň zúčastnili maďarský premiér Viktor Orbán, rakúsky kancelár Karl Nehammer a srbský prezident Aleksandar Vučič, sa zamerala na otázku migrácie. Rakúsky líder zaútočil na nedostatočnú bezpečnosť hraníc EÚ a neschopnosť deportovať nelegálnych migrantov, čo prispelo k masívnemu prílevu ľudí z krajín Afriky, Ázie a Blízkeho východu.

„Rakúsko je v súčasnosti silne zaťažené nelegálnou migráciou,“ povedal rakúsky kancelár Nehammer pred konferenciou. „Náš prínos v Európe je neúmerne vysoký. Migračná politika EÚ zlyhala. Stále neexistuje silná ochrana vonkajších hraníc Európskej únie a realita tohto problému sa ignoruje,“ dodal.

0Shares
Správy Svet