Odvolávanie Mikulca v parlamente: Lepšie je byť mafián, ako plagiátor, vyhlásil Fico (naživo)

Odvolávanie Mikulca v parlamente: Lepšie je byť mafián, ako plagiátor, vyhlásil Fico (naživo)

23.9.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 23. septembra 15:22

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) začali v rámci riadnej 40. schôdze rokovať o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO).

Návrh predložila opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), podľa ktorej minister vnútra pri výkone svojej funkcie zneužíva právomoci a nezvláda riadenie svojho rezortu.

Vrah káže o morálke

Predseda strany Robert Fico pred plénom uviedol, že minister nezvláda svoju funkciu odborne a eticky a objavujú sa informácie, že dlhé mesiace dochádza k manipulovaniu trestných konaní vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Počas vystúpenia Fica za ním sediaci minister financií Igor Matovič (OĽaNO) vyvesil plagát s textom: „Vrah na rohu ulice o morálke káže.“ Fico následne začal upokojovať poslancov po ich nesúhlasných výkrikoch.

Čo čakať od mafiánov

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) reagoval, že „čo čakáme od mafiánov“. Na to Fico odvetil, že „lepšie je byť mafián, ako plagiátor“. Kollár opäť zareagoval, že „to vám gratulujem“. Na záver prejavu Fico vyzval na odvolanie ministra vnútra. Predsedajúci Boris Kollár schôdzu prerušil.

Popoludní rokovanie parlamentu pokračovalo Hodinou otázok. K odvolávaniu ministra Mikulca by sa mali poslanci vrátiť podvečer.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Viac k témam: mimoriadna schôdza parlamentu, minister vnútra SR, odvolanie z funkcie, poslanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Odvolávanie Mikulca v parlamente: Lepšie je byť mafián, ako plagiátor, vyhlásil Fico (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko