Súd odložil vyšetrovanie údajného prípadu daňového podvodu Shakiry, podľa prokurátorov neexistujú dostatočné dôkazy

Súd odložil vyšetrovanie údajného prípadu daňového podvodu Shakiry, podľa prokurátorov neexistujú dostatočné dôkazy

9.5.2024 (SITA.sk) – Španielsky vyšetrovací súd vo štvrtok odložil vyšetrovanie údajného prípadu daňového podvodu speváčky Shakiry. Urobil tak po tom, čo mu to navrhli prokurátori, ktorí obvinenia voči popovej hviezde vzniesli.

Poprela vinu

Kolumbijská speváčka čelila vyšetrovaniu pre údajný únik na daniach v objeme 6,7 milióna eur z jej príjmu v roku 2018 prostredníctvom offshoreovej spoločnosti. Interpretka vinu poprela.

Štátni prokurátori však v stredu oznámili, že „neexistujú dostatočné dôkazy“ o možnom fiškálnom trestnom čine a odporučili ukončenie vyšetrovania.

Nie je dôvod v prípade pokračovať

Vyšetrovací súd vo štvrtkovom vyhlásení uviedol, že vzhľadom na to, že neexistuje žiadne obvinenie v mene prokurátorov alebo regionálnej vlády Katalánska, nie je dôvod v prípade pokračovať. Podľa súdu „neexistuje žiadny náznak, ktorý by dokázal, že Shakira Isabel M. R. vedome a dobrovoľne vynechala informácie a dokumentáciu s daňovým významom“.

Ak sa prokurátori voči rozhodnutiu do týždňa neodvolajú, bude právoplatné.

Už v novembri sa Shakira dohodla so španielskymi úradmi na urovnaní iného prípadu jej daňových únikov. Vtedy potvrdila, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila španielskej vláde na daniach 14,5 milióna eur.

Viac k témam: Daňové úniky, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Súd odložil vyšetrovanie údajného prípadu daňového podvodu Shakiry, podľa prokurátorov neexistujú dostatočné dôkazy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet